tisdag 22 januari 2013

Slöjdsalarna på nätet


Visste ni att vi har en slöjdblogg? Den heter Slöjdsalarna på Växthuset och adressen är www.slojdsalarna.se. Vi har under hösten byggt på den och nu kan den börja användas. På bloggen under fliken Trä och metall hittar ni färdiga lampetter som slöjdgrupperna som hade Trä- och metall under hösten har gjort. Där kan ni också läsa om deras inspirationskälla till designen och vad deras största lärdomar var i projektet. Några bilder och texter saknas och kommer att kompletetteras inom kort.

På bloggen Slöjdsalarna på Växthuset har vi också en flik som heter Slöjdord. Ett av målen i slöjd är att kunna slöjdspecifika ord. Det betyder att man ska kunna vad de olika verktygen och teknikerna heter. Under fliken slöjdord hittar ni aktuella slöjdord. Än så länge finns det bara för trä- och metall, men vi kommer att bygga vidare på sidan så småningom.

Idag har några elever från femman varit med och gjort en trailer om de verktyg vi använder i slöjduppgiften Datavirus. Den finns här nedan och under fliken slöjdord på Slöjdsalarna på Växthuset.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar