Elevglimtar


Här lägger vi in "glimtar" av elevarbeten, du kikar väl in?

I svenskan har eleverna lärt sig hur man skriver spännande berättelser. Varsågod, här serverar vi Elviras spännande berättelse på sju sidor.Här har vi tillsammans med vår lärarstudent Linn jobbat med Google Earth.
Eleverna reste i par eller liten grupp runt till olika platser i Europa och tog foton. Fotografierna sammanställdes sedan till dessa fina bildspel.


Google Earth-projekt del 1 on PhotoPeach
Google Earth-projekt del 2 on PhotoPeach
Google Earth-projekt del 3 on PhotoPeach
Google Earth-projekt del 4 on PhotoPeach
 


Under hösten har vi arbetat med jordens utveckling.
Vi valde att arbeta med jordens historia med de tidsperioderna som kommer efter den långa tidsperioden Prekambrium som var för 4600-542 miljoner år sedan.
Här kommer 16 stycken fantastiska Prezi-presentationer med intressant fakta!
De presenteras nedan i en lodrät tidslinje.

Presentationerna är gjorda i lärare Gunillas Prezisida, hennes namn står på bildspelen men självklart är det elevernas arbeten.

Kambrium av Lady sweet, Lady fire
Ordovicium av Lady Enviroment & Lady Werewolf


Silur av Sir Smile och Sir Homework


Silur av Lady Flower, Lady Horse och Lady Magic
Devon av Lady Tax, Lady Vampire och Lady Dream


Karbon av Sir Toast, Sir Mail och Sir Colonel

Perm av Lady Candy, Lady Gold och Lady Drawing

Trias av Sir Brave och Sir Fox


Trias av Sir Hjälte och Sir Survival.

Jura av Sir Toast Sergeant, Sir Hamliton & Sir Toast Major


Lady Hamster, Lady Lucky och Lady Drama
Krita av Sir Safty, Sir Taboosh, Sir AmericanKrita av Sir Happy, Sir Happy Day, Sir Ka-ChingPaleogen av Lady Bieberfan1, Lady Dancer and Lady Dog


Neogen av Sir Ghost, Sir Code and Sir Tennis


Kvartär av LadyBieberfan, LadyBieberfever och LadyHoliday


----------------------------------------------

ÅK 4 Reflektionsglimt v.17


I torsdags så hade halva klassen textil slöjd. De flesta gör kuddar men vissa gör till exempel påsar, handväskor och mobilfack. Vi tycker att det är kul.
På SO´n så höll vi på med geografi. Vi ska kunna alla landskapen i Sverige. De flesta kan de mesta landskapen. Lappland kan alla. Det här är lärorikt.
Vi håller också på med VNT alltså Växthuset nya tidning, där vi skriver om hur det är i Gottsunda. Vi skriver också om roliga historier, serier och intervjuar personal på Växthuset och Gottsunda centrum.
På idrotten så körde hela klassen innebandy. Vi fick inte köra match men vi fick öva att passa, skjuta mål och ta bollen från andra. De flesta i klassen gillade det.
Av Sir Homework och Sir Ka-Ching

Reflektionsglimt v. 16

I måndags så var det en artist som hälsade på, hon heter AKO. Vi fick sjunga olika låtar på olika språk.  Det var kul och inte så svårt att lära sig de nya låtarna.

På NO så har vi börjat planera om ”Den lysande staden” och kopplat ihop elsladdar med ett batteri och en miniglödlampa som vi skulle få att lysa. Vi lärde oss att koppla sladdar.

När vi hade idrott så lekte vi hela laget på bänken som uppvärmnings lek och sen körde vi en rolig hinderbana som var som en liggande 8.

På geografin så har vi jobbat med kordinater på en karta och letat efter ställen i kartboken det var ganska kul.

Under mattelektionen var det en schacklärare här som heter Bosse. Han pratade bara om schack och det blev lite tråkigt för han pratade hela lektionen och lektionen var 50 minuter lång, vi skulle hellre vilja spela också.
Lilla Aktuellt 19 april
Nu börjar rättegången mot Breivik, vi hoppas han får ett jättestort straff för det han har gjort.

Ibland så blir det bråk på läktaren på olika fotbollsmatcher vilket är dumt.

På ”Kolla klippet” så var det en kille som var ett hologram när han sjöng på en scen han dog för 15 år sedan det var häftigt och lite konstigt.
Av Lady Gymnast och Sir Tennis.Reflektionsglimt v. 15
På NO:n tittade vi på en film om elektricitet. Vi fick också skriva på en lapp om vad vi ville göra till staden som vi ska bygga.

Vi läser boken "Det blåser på månen".  Den är rolig och bra. Dina och Dorinda är huvudpersonerna och de är tokiga och roliga.

Vi lekte ”Pippis kök” på idrotten, det var roligt. Sen efter det körde vi en hinderbana. Båda sakerna var roliga.

Vi gör lådor på träslöjden och vi hjälpte varandra. Träslöjd är roligt för att man får bygga saker av trä.
Av Lady Fire och Sir Hero

Reflektionsglimt v.13

På mattelektionen så kom Bosse (en schackspelare) och lärde oss massor av trick till schackfinalen i Västerås. Han lärde oss skolmatt och hur schackklockor fungerar. Det var en lång och rolig lektion.

På engelskan så jobbade vi i workbook. Vi tyckte att det var roligt för att man fick lära sig nya ord och stoppsidan var 95.

När vi hade So så tittade vi på sista delen av Sverigeresan våra lärare tyckte att det var roligt och barnen tyckte att det var roligt också. Vi har också lärt oss om naturkrafter. Vi samarbetar två och två, vi tyckte att det var roligt.

På textilslöjden så fick man göra kuddar och lavendelpåsar. Vi tycker att textilslöjden är rolig för att man får sy med symaskin.

På idrotten så spelade vi fotboll. Det var roligt. Det gula och det blåa laget fick spela b-final och det blev en delad tredjeplats, de röda och det gröna laget gick till a-final och gröna laget vann.
Av Lady Tax och Lady BieberfeverReflektionsglimt v.12           
Fredagen den 16 mars sov klass 4 Saffran över på skolan. Vi började med att checka in våra gosedjur därefter packade vi upp våra saker. Sedan gick vi till ljushallen 2 för att visa upp våra gosedjur. Efter det så sa våra fröknar lite information.

Ungefär en halvtimme efter så körde vi mörkerkurragömma, det var läskigt men roligt att gömma sig i skuggor. Ungefär halv 8 så började vi kolla på 2 filmer, Avtar och en annan dramafilm i bildsalen. Runt kl 22.00 gick vi och la oss, nästa dag skulle vi vara med i schack 4:an.
                                                         
På morgonen hade vi bråttom till Fyrishov. Vi åkte bil dit. När vi var där började tävlingen, alla fick en bokstav som a, b, c, d, e, f, g och h sen letade man efter sitt bord med bokstaven på. När man hade hittat sitt bord så letade man efter sitt namn. När alla hade hittat sitt namn började man spela schack. Vi var 41 i klassen som ville vara med så vi hade en stor chans att komma till finalen. När alla matcher var klara så började de räkna vilken plats som man kom på. De var 42 klasser som var med . 7 av klasserna kom till finalen och 5 fick pokaler. Vi kom på 5e plats!

På måndag och tisdag så hade vi svenska och matte. I svenska så jobbar vi med fabler och i matten så jobbar vi med tid. Och i onsdags så hade vi engelska och i engelskan så hade vi glosor vi skulle förhöras på. Vi har börjat på ett nytt kapitel som heter "School”.
Skrivet av Sir Safety och Lady WerewolfReflektionsglimt v.11
På idrotten hade vi en vikarie som hette Magnus för att Lena är i Thailand och kommer vara det en vecka till. Som uppvärmningslek körde vi ”Pippis kök” och vi körde också ärtpåsememory.

När vi hade No avslutade vi ett arbetsområde, och fick starta ett nytt som handlar om Elektricitet. Vi fick lära oss om hur elektricitet påverkar oss och att vi är skyddade i bilar och metallburar.

På Musiken får vi lära oss om bas, gitarr, keyboard och trummor.
Vi tränar på en låt med olika ackord och spelar sedan låten tillsammans. Vi kommer snart att byta låt och lära oss den låten och dess ackord lika bra som den vi har nu.

När vi har slöjd så jobbar vi med en låda som vi snart är klara med, några av oss är redan klara med sin låda som de nu tagit hem. Vi får spika i spikar och måla lådan när den är klar. Sedan får vi ta hem den klara lådan och fylla den med olika prylar.

Vi är nyfikna om hur det kommer gå när vi sover över på skolan och hur det kommer gå i shcack4:an. Vi hoppas såklart att vi kommer att vinna tävlingen, och vi har stor chans eftersom vi är så många som deltar.
Vi kommer att få frukost på skolan.
Lady Envirement  och Sir Toast Master
    

Reflektionsglimt v.10
På matten den här veckan har vi fått en ny bok som heter ”Matteborgen 4B”. Vi har också haft schackmatte så har vi tränat inför schack 4:an som är lördagen den 17/3-12. Vi har börjat på ett kapitel som handlar om tid och datum på matten. Det var roligt att få en ny bok och börja med ett roligt kapitel som vi tycker om.

När vi hade So så arbetade vi med frågor om Vikingatiden, vi hade också fakta om Birka. Vi lärde oss att Birka var den största staden i norden under vikingatiden, och den äldsta.

På Riddarskolan blev vi dubbade till riddare och några fick läsa sina legender. Vi fick också hålla i en kopia av ett svärd som används i en film som heter ”ARN”. Vi fick också tillbaks våra lermedaljonger. Vi tycker det var roligt att bli dubbade till riddare. Bilderna kommer att läggas ut på bloggen snart.

När vi hade bild så fick vi göra klart en uppgift sen fick man rita något men man skulle tänka på vad man lärt sig. Det var roligt på bilden för att när man var klar med uppgiften fick man rita själv. Vi tyckte det var roligt att rita.
AV Sir Toast Sergeant och Lady Lucky.


7 kommentarer:

 1. Bra skrivet!! Ni skrev en bra text tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Väldig bra skrivitn Jonis!!

  SvaraRadera
 3. jag tycker ni gjorde en super bra presentation good writing.


  sir homework.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att läxuppgiften med kommentarer redan kommit in.
   Kom ihåg att kommentera på inlägget Prezipresentationer på förstsidan (startsidan)istället för här på elevglimtar.
   Kvalitativa kommentarer är att ge beröm, lägga till information och/ eller ställa en fråga. Avsluta med att kontrollera stavning, stor bokstav och punkt.

   Radera
 4. Det var en bra prezi presentation och det var en bra film som ni hade.
  Sir tennis

  SvaraRadera
 5. jag tycker att det är en bra prezi lite för mycket text men bra film  sör hjälte

  SvaraRadera
 6. Väldigt fina filmer.Det blev intessant att titta på och man fick lära sig mycket. Det ända som skulle kunna bli bättre är att få med lite,lite mer fakta om karbon. Var det svårt att hitta så bra filmer?

  helsningar lady candy

  SvaraRadera