torsdag 28 februari 2013

Besök av Raoul Wallenbergskolan

I tisdags fick vi besök av åk 9 elever från Raoul Wallenbergskolan. De berättade om sin fantastiska resa till Kenya och om deras upplevelser där.
Tack för en trevlig och lärorik presentation!
 

Foto: CC-BY Raoul Wallenbergskolan
Här är ett utdrag från eleverna blogg på Raoul Wallenbergskolan:
”Plötsligt står man mitt i den värld som man har sett på TV sedan man var liten och vet inte hur man ska kunna hjälpa alla. Hur kan man inte bli berörd, hur kan man åka här ifrån och glömma? Denna resa är för mig ett minne för livet.”
”Dennis, som var namnet på kille vars hem vi besökte, förklarade att han fick gå 5 kilometer fram och tillbaka från skolan varje dag, vilket motsvarar ungefär 2,5 timmes färd dagligen. Detta varierade dock, och resan förlängdes speciellt under regnsäsongen då vägarna bestod av lera vilket gjorde vägen väldigt hal.”
”Ett av de vanligaste klagomålen man hör hemma i Sverige är att skolmaten är dålig men efter att sett deras dagliga mat så uppskattade man det man hade. Lunchmenyn var samma varje vecka och bestod mestadels av olika sorters tillagad majs och bönor. Kött anses vara för fint och prisklassigt för att serveras på skola för fattiga barn och serveras därför ytterst sällan. Eftersom det var måndag så blev vi bjudna på Ugali, som i princip är vanlig majsgröt som egentligen är relativt smaklöst, och kokad spenat som var kryddad med paprika.”
Läs mer på Raoul Wallenbergskolans hemsida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar